• 6 decembra, 2022

Stolný tenis nám prináša radosť už 14 rokov

Stolný tenis nám prináša radosť už 14 rokov

Stolný tenis, napriek vlnám pandémie, prežil a je v našej obci stále aktívny. Sme radi, že deti opäť nachádzajú cestu k športu. Veľmi nás teší, že si mnohé vybrali aj hru na zelenom stole s loptičkou a raketou. Stolný tenis v našej obci organizuje Športový klub JÁŇAN Moravský Svätý Ján. Radosť zo stolného tenisu nám prináša už 14 rokov.

Koniec roku 2021 a začiatok roku 2022 narušila pandémia vírusu Covid. Boli prerušené všetky stolnotenisové súťaže. V marci a apríli sa po uvoľnení opatrení znovu rozbúchali loptičky na zelených stoloch. Mohli sme dohrať aspoň polovičku súťažného ročníka 2021/2022.

V súťažnom ročníku 2021-2022 sme mali v súťažiach organizovaných stolnotenisovým zväzom dve družstvá mužov (V. liga Senickej oblasti), jedno družstvo žiakov (II. liga žiakov Trnavského kraja) a jedno družstvo dorastencov (I. liga dorastu Trnavského kraja). Muži A družstva obsadili 6. miesto z desiatich družstiev s bilanciou 4 výhry a 5 prehier. Muži B družstva obsadili 8. miesto z desiatich družstiev s bilanciou 2 výhry, 1 remíza a 6 prehier.

Nakoľko v okrese Senica neboli prihlásené žiadne žiacke družstvá do súťaží, hrali sme krajskú súťaž. Žiaci v poslednom ligovom zápase prehrali súboj o 3. miesto a skončili na 4. mieste z ôsmich družstiev s bilanciou 4 výhry, 1 remíza a 2 prehry. Špecifickou bola súťaž dorastencov, kde sa prihlásili štyri družstvá. Po mnohých rokoch sa dorastenecká liga rozohrala. Súťaž sa hrala štvorkolovo (2x doma a 2x vonku). Naši dorastenci obsadili 3. miesto s bilanciou 5 výhier a 7 prehier.

V apríli sme organizovali Majstrovstvá regiónu jednotlivcov mládeže Bratislavského a Trnavského kraja v kategóriách mladšie žiactvo a dorast, kde štartovalo 87 hráčov a hráčok. Po dvojročnej pauze sme organizačne turnaj zvládli na výbornú.

V školskom športe sme s dievčatami zo ZŠ Sekule, postupne cez víťazstvá v okresnom aj krajskom kole, postúpili na Majstrovstvá Slovenska. Chlapci skončili v okrese na 2. mieste, kde ich premohli len žiaci zo ZŠ Kúty. Na spoločných Majstrovstvách Slovenska v školskom športe, ktoré sa konali v júni v Športovom komplexe X-Bionic sphere Šamorín, štartovalo cez tisíc detí z celého Slovenka v rôznych športových disciplínach. Naše dievčatá Adela Kotesová, Sofia Lukešová a Adela Včelková skončili na 6. mieste.

V novom súťažnom ročníku 2022/2023, ktorý sa rozbehol v polovici septembra máme dve družstvá mužov (V. liga Senickej oblasti), dve družstvá žiakov (I. a II. liga žiakov Trnavského kraja) a jedno družstvo dorastencov (I. liga dorastu Trnavského kraja).

Dúfame, že tento rok budeme môcť po dvojročnej prestávke znovu zorganizovať tradičný medzinárodný stolnotenisový turnaj O pohár starostu obce Moravský Svätý Ján. Turnaj je naplánovaný na 28.12. – turnaj detí a 29.12. – turnaj dospelých. Budeme súťažiť v 13 kategóriách registrovaných ako i neregistrovaných hráčov a hráčok. Srdečne Vás naň pozývame a tešíme sa na Vás.